14-29 червня 2022 р. було проведено серію вебінарів, присвячених сучасним аспектам біотехнологічного та фармацевтичного виробництва

14-29 червня 2022 р. БЛАГОДІЙНОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ПРОМИСЛОВА СПІЛЬНОТА УКРАЇНИ» було проведено серію вебінарів, присвячених сучасним аспектам біотехнологічного та фармацевтичного виробництва.

Одним із напрямків діяльності благодійної організації, створеної  ТОВ «Агенція професійної інформації» (видавник журналу Pharmaceutical Industry Review/ Фармацевтична галузь) та ТОВ «ІНЖЕНІУМ ГРУП» (проектно-інжинірингова компанія ENGENIUM GROUP) є навчальні програми підтримки освітнім закладам України. Співорганізаторами заходу виступили кафедри біотехнології та технологій фармацевтичних препаратів Національного фармацевтичного університету.

Слухачами вебінарів з актуальних питань проєктування, організації виробництва та контролю якості фармацевтичної продукції були викладачі 16 кафедр Національного фармацевтичного університету, а також студенти освітніх програм «Біотехнологія», «Промислова біотехнологія», «Технології фармацевтичних препаратів».

Віктор Зайченко, генеральний директор ТОВ «ІНЖЕНІУМ ГРУП», у своїй лекції «Проєктування виробництв імунобіологічних препаратів» зупинився на особливостях вимог до питаннях класифікації імунобіологічних препаратів, зокрема вакцин, суворість вимог до виробництва яких обумовлює специфічність виробництва та обладнання, що використовується на фармацевтичних підприємствах. Як наочні приклади лектор продемонстрував апаратурну схему за стадіями технологічного процесу та креслення блоків дільниці виробництва імунобіологічних препаратів, що реалізуються компанією на вітчизняних підприємствах.

Анна Сергієнко, провідний інженер-технолог ТОВ «ІНЖЕНІУМ ГРУП», на вебінарі «Моноклональні антитіла» розповіла про переваги даної групи препаратів та сфери їх застосування, приділила увагу особливостям організації виробництва та поділилася практичним досвідом компанії в проєктуванні виробництв моноклональних антитіл.

Сергій Чижов, директор ТОВ «Освітньо-професійний простір «АКМЕО», на вебінарі «Ризик-орієнтований підхід до управління змінами у рамках фармацевтичної системи якості» представив практичний алгоритм дій із застосуванням ризик-орієнтованого підходу управління змінами на фармацевтичному підприємстві-виробнику лікарських засобів, а на наступному заході «Як застосувати методологію статистичному управління якістю для валідації технологічного процесу» розповів про практичний підхід використання контрольних карт Шухарта, як основного інструменту для оцінки стабільності та відтворюваності показників якості проміжної та готової продукції від серії до серії в ході валідації технологічного процесу виробництва.

Нійя Вус, менеджер з продажу ТОВ «АЛСИ-ХРОМ», провела вебінар «Сучасна фармацевтична лабораторія», на якому детально зупинилась на високоточному аналітичному обладнанні для вирішення аналітичних завдань лабораторій контролю якості.

Висловлюємо подяку організаторам заходу за готовність поділитися власним досвідом, актуальну інформацію, практичні кейси та поради!  Сподіваємось на реалізацію майбутніх проектів! Працюємо разом задля розвитку нашої країни!

 

 

Print Friendly, PDF & Email