Нормативно-правова база Закон України “Про захист прав споживачів” Закон України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” Закон України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” Постанова Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 р. № 833 “Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів” Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 р. № 219 “Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства” Державні санітарні правила ДСП 4.4.5.078-2001 Про затвердження Інструкції про порядок санітарно-технічного контролю консервів на виробничих підприємствах, оптових базах, в роздрібній торгівлі та на підприємствах громадського харчування Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11.07.2003 № 185 “Про затвердження Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами”