Історія створення харчувального комплексу

У 2002 р. ректор Черних В.П. прийняв рішення про створення харчувального комплексу НФаУ, який зміг би забезпечити здоровою їжею студентів у всіх навчальних корпусах. У квітні 2003 року відкрило свої двері перше студентське кафе «Primus»у навчальному корпусі на вул. Куликівська, 12, розраховане на 70 посадкових місць. На той момент колектив комплексу складав 10 осіб.

DSC_0165 У листопаді 2003 року почало працювати кафе «Ex tempore» на 30 посадкових місць в корпусі за адресою: вул. Пушкінська, 53. 01 вересня 2004 року було відкрито кафе «Sirupus» на 150 посадкових місць з централізованим складом, кондитерським цехом та окремим залом для викладачів у Коледжі НФаУ (вул. О.Невського, 18). У всіх кафе було зроблено капітальний ремонт зі 100% відновленням обладнання, основна частина якого – від провідних виробників. Не можна оминути увагою те, що улюбленим місцем для студентів стало кафе «M.D.S.:» (Misce.Da.Signa:), яке почало працювати у 2006 році в навчальному корпусі за адресою: вул. Валентинівська, 4. Воно наймасштабніше, включає в себе два обідні зали й фронт-бар, загалом містить 300 посадкових місць.

Столовая НфаУ3

Історія створення цього кафе – окрема розповідь, яка заслуговує особливої уваги. То було масштабне будівництво, але виконане в дуже стислий строк завдяки тому, що Валентин Петрович здійснював не постійний, не щоденний, а щосекундний контроль за втіленням цього проекту. У кафе розміщено унікальні стельові джерела світла, через них можна годинами спостерігати за природою, у якої, як відомо, немає поганої погоди. Дизайн-проект було зроблено відомим не тільки в Харкові, а й за його межами архітектором Оленою Фондорко. Також в кафе на вул. Валентинівська, 4 є оглядове вікно на всю стіну з обідньої зали в кухню, через нього відвідувачі можуть спостерігати процес приготування їжі. Фронт-бар при вході – це такий собі «мурашник», в якому є й стіна побажань, де маркером студенти пишуть послання шеф-кухарю, й скринька, куди можна вкинути картку з зауваженнями, а найголовніше, тут завжди є еспресо, лате, капучино, какао з маршмелоу та багато того, що покращить настрій. Кава в комплексі харчування – справжнісінька італійська, зварена за всіма правилами за допомогою італійської кавомашини, якій може позаздрити кожне місцеве кафе.

Зупинятися на досягнутому – не в наших правилах, тому було ініційовано новий проект – кафе «Recipe» в гуртожитку №4. Гуртожиток розташований на значній відстані від міської інфраструктури, саме тому й виникла необхідність відкриття там пункту харчування. 30 вересня 2015 року в гуртожитках НФаУ № 3 та 4 було відкрито черговий студентський ресторан

Журнал “Современная фармация”
image_pdfimage_print