Науково-практичний семінар «ЗБАЛАНСОВАНЕ ХАРЧУВАННЯ – ЗАПОРУКА
ЗДОРОВОГО І АКТИВНОГО ЖИТТЯ» до Всесвітнього Дня здорового травлення
29 травня 2024 р. було проведено науково-практичний семінар «ЗБАЛАНСОВАНЕ ХАРЧУВАННЯ – ЗАПОРУКА ЗДОРОВОГО І АКТИВНОГО ЖИТТЯ» до Всесвітнього Дня здорового травлення.
До заходу долучились професорсько-педагогічний склад університету, здобувачі вищої освіти та представники практичної фармації.
Семінар розпочався з вітального слова проректора ЗВО з НПР професора Інни Владимирової, у якому було окреслено важливі аспекти фокусу уваги суспільства до проблем травлення, поширеності гастроентерологічних захворювань та важливості дотримання здорового способу життя.
На семінарі були представлені 5 доповідей, обговорювались тематики: сольовий склад раціону та вплив на здоров’я та на дію лікарських препаратів; зв’язок стану імунітету та особливостей харчування; аспекти застосування дієтичних добавок; принципи раціонального харчування та психологічні особливості харчової поведінки.
Доповідачами на заході були:
- Сергій ШТРИГОЛЬ, завідувач кафедри фармакології та фармакотерапії Національного фармацевтичного університету, д.мед.н., професор
- Наталія ФІЛІМОНОВА, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного фармацевтичного університету, д.мед.н., професор
- Еліна МАКСИМЦОВА, керівник напрямку виробництва дієтичних добавок, член ради директорів групи компаній «Elixir»
- Надія БУРДА, професор кафедри фармакогнозії та нутрицiологii Національного фармацевтичного університету, д.фарм.н., професор
- Любов ПЛЯКА, практичний психолог вищої категорії сектору психологічного супроводу учасників навчально-виховного процесу Національного фармацевтичного університет «Психологічна служба»
Семінар завершився науковою дискусією, підведення підсумків та словами подяки учасникам за участь та цікаві доповіді!