16 жовтня 2023 р. проведено науково-практичний семінар до Всесвітнього дня здорового харчування «Збалансоване харчування – запорука здорового і активного життя»

16 жовтня 2023 р. проведено науково-практичний семінар до Всесвітнього дня здорового харчування «Збалансоване харчування – запорука здорового і активного життя»

Студентським науковим товариством (СНТ) Національного фармацевтичного університету за участі проректора закладу вищої освіти з науково-педагогічної роботи професора Інни Владимирової 16 жовтня 2023 р. проведено науково-практичний семінар до Всесвітнього дня здорового харчування «Збалансоване харчування – запорука здорового і активного життя».

У вітальному слові для учасників семінару професор Інна Владимирова зазначила, що Всесвітній день здорового харчування відзначається щорічно 16 жовтня у 50-ти країнах світу. Харчування – один з найбільш важливих аспектів здорового способу життя. В організмі людини немає практично жодного органу і системи, нормальна життєдіяльність яких не залежала б від харчування.

Захід зібрав понад 230 учасників: здобувачі вищої освіти і науково-педагогічні працівники вітчизняних закладів освіти, представники практичної фармації та медицини тощо.

Голова СНТ Олена Мала та учасники СНТ НФаУ Яременко Марія, Литвинова Марія, Рижук Анастасія та Петренко Марія підготували інформаційне відео «День здорового харчування».

Спікерами семінару виступили:

  • Суворова Ірина Миколаївна, провідний науковий співробітник лабораторії з контролю якості та безпеки продукції ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України»
  • Останіна Наталя Вадимівна, завідувачка відділом фізико-хімічних, мікробіологічних та токсико-гігієнічних досліджень ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України», доктор філософії, к.економ.н.
  • Кузнецова Олена Михайлівна, старший науковий співробітник лабораторії з контролю якості та безпеки продукції ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України», к.біол.н.
  • Очеретяна Наталія Миколаївна, науковий співробітник лабораторії з контролю якості та безпеки продукції ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України»

Дієтичні добавки в Україні сьогодні і небезпеки, які чатують на нас

  • Марчишин Світлана Михайлівна, завідувачка кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського, д.фарм.н., професор, заслужений діяч науки і техніки України

ЛІКАРСЬКІ РОСЛИНИ – ПРОДУКТИ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ»

  • Нестеренко Валентина Геннадіївна, доцент кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я Харківського національного медичного університету, к.мед.н., доцент

ХАРЧОВІ ЗВИЧКИ ОСІБ МОЛОДОГО ВІКУ

НУТРИЦІОЛОГІЯ ЯК ОСНОВА ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ: ДИСТАНЦІЙНИЙ ОНЛАЙН КУРС

  • Георгіянц Вікторія Акопівна, завідувачка кафедри фармацевтичної хімії Національного фармацевтичного університету, д.фарм.н., професор

Головченко Ольга Сергіївна, доцент кафедри фармацевтичної хімії Національного фармацевтичного університету, к.фарм.н., доцент

ЛІКИ ТА ЇЖА: РИЗИКИ ВЗАЄМОДІЇ

Прокопов Дмитро, здобувач вищої освіти 1 курсу, освітня програма «Терапія та реабілітація», спеціальність 227 Терапія та реабілітація, спеціалізація 227.01 Фізична терапія

ВПЛИВ ЕНЕРГЕТИЧНИХ НАПОЇВ НА ЗДОРОВ’Я – ОМАНЛИВА КОРИСТЬ ТА РЕАЛЬНА НЕБЕЗПЕКА

Всесвітній день здорового харчування покликаний ознайомити людей з важливістю правильної та корисної їжі для здоров’я, самопочуття та продовження життя. Здоровий спосіб харчування – це правильна робота усього організму, надходження всіх необхідних мікро- та макроелементів, корисних речовин, дотримання режиму і відмова від шкідливих продуктів. Такий раціон сприяє правильному функціонуванню усього організму.

 

Інформаційне відео “День здорового харчування”

Print Friendly, PDF & Email